Gunilla Hultgren

Författaren Brudrovet Tidigare utgivning
Innehållsförteckning Utdrag ur boken Ordlista Recensioner

 

Brudrovet_omslag_IItr_091022.jpg

Brudrovet

- en nedtystad kvinnohistoria

Med denna bok vill jag visa att vi har en gemensam förhistoria med stora, framgångsrika och inte minst fredliga kulturer som lyckats balansera manliga och kvinnliga principer. Gemensamt för alla dessa är att de har haft en matrilineär samhällsstruktur.
Följ därför med på en resa till Tvåflodslandet Sumer, det tidiga Egypten och det minoiska Kreta, mysteriernas Grekland och Sapfos Lesbos. Och lär känna lite av den kvinnovänliga gnosticism som kunde ha förändrat vår egen historia!
Resan startar emellertid i nutid i navaho- och hopi-indianernas hemland i Arizona, där vi med deras samhällen som modell ska försöka bena ut begreppet matrilineär kultur i motsats till patriarkat och matriarkat.
Efter fullbordad resa så vet du mer om din egen förhistoria, mer om vad som förtigits eller förvrängts för att tjäna patriarkatets syften. Nya frågor väcks. Du kanske vill söka vidare. Förhoppningsvis har du en stadigare grund att stå på om du skulle vilja formulera en autentisk vision om en värld i fred, där kvinnliga och manliga erfarenheter väger lika.
I det rika bildmaterialet får du ytterligare upplysning och bekräftelse på de världar som alltför sällan kommit till allmän kännedom.

Pressrelease/Nyhetsbrev >


Specifikationer

Författare
Titel
Förlag
Ca-pris
Sidantal
Försäljning

Gunilla Hultgren
Brudrovet
Instant Book
290 kr
178 sid
Bokhandeln och instant Bookstore

ISBN
Format
Band
Illustrerad
Genre
Vikt

978-91-85671-46-5
210 x 297 mm
Häftad, stort format
Ja, färg
Kulturhistoria
710 g

AdLibris  Bokus


 

forfattare.info - en del av Instant Book® 

Copyright 2010 Gunilla Hultgren